Četiri osnove svesne pažnje

Tenzing Wangpo

Ačarja Tenzing Vangpo u Beogradu od 7. do 9. marta 2020. godine

Praksa kontempliranja ( ili kako bismo mi rekli, meditiranje na ) Četiri osnove – telo, osećaje, um i fenomene – preporučena je za ljude na svim nivoima duhovnog puta. Kako je Buda objasnio ovo se odnosi na sve praktičare koji su nedavno postali zainteresovani za budistički put, monahe i monahinje, čak i arhate, napredne meditante koji su se već oslobodili od patnje.​

Za više informacija posetite Facebook stranicu Beogradskog Bodhi Path-a:

Meditaciono povlačenje

22. i 23. februara 2020. godine

Svrha meditacionih povlačenja je da se u pogodnom okruženju iskusi dubinsko blagotvorno dejstvo meditacije na naš um, a samim tim i na celokupno naše funkcionisanje, kao i da se stabilizuje praksa . Da bismo mogli da umirimo um neophodno je da se makar na kratko izolujemo od bezbrojnih činilaca koji ne dozvoljavaju da imamo unutrašnji mir, jasnu percepciju i stabilnost. Celodnevna praksa koja je jedino moguća u uslovima povlačenja, omogućava nam da prepoznamo i dođemo u kontakt sa urođenim kvalitetima našeg uma – mirom, jasnoćom i osećajem dobrobiti.

Darma učitelj Valentin
Učitelj Valentin Đurme

Detaljnije o događaju pogledajte na Facebook stranici Beogradskog Bodhi Path centra :

Redovna meditacija sredom

Svake srede od 18:30h u organizaciji Bodhi Path centra imamo vođene meditacije u trajanju od 45 min. Radi se Shine meditacija, koja kao objekat meditacije koristi naš dah. Ovo je bazična meditacija smirivanja našeg uvek uposlenog um.

When Life Gives You Monsters – Joel Robison photogaphy

Kada je um umiren on postaje prijemčiv i svež za percepciju stvarnosti kakva ona zaista jeste. U stanju duboke smirenosti se rađa osećaj zadovoljstva gde ne posežemo ni za čim, um je jasan i svestan sebe.

Aromaterapija sa Tamarom

Dragi Tragaoci,

Ako ste propustili radionicu prošle subote, istu ću održati u četvrtak 23. januara!

Imaćete priliku da naučite puno korisnih stvari i dodatno unapredite kvalitet svog života! Ne samo što ćemo ukratko obnoviti gradivo i proći kroz najjvažnija ulja o kojima sam već pričala nego ćemo naučiti o neverovatnim svojstvima šest novih eteričnih ulja – matičnjak, kamilica, grejpfrut, bergamot, izop i sandalovina. Matičnjak i kamilica su svima poznati kao čajevi, ali njihova svojstva u vidu eteričnog ulja su mnogo dublja, neguju nas i umiruju. Grejpfrut je prirodni anti-depresev ali ima i mnoge druge osobine koje će nam dobro doći u ovim hladnim zimskim danima, u borbi protiv virusa i infekcija. Bergamot očarava svojim takođe citrusnim notama, osvežava i čisti na više nivoa.Izop (u narodu Miloduh) je manje poznat iako dolazi sa naših prostora (baš kao i prva dva ulja!) ali je izuzetno dobar za mentalni zamor, takođe deluje anti-depresivno. Sandalovina je svima poznata po svojiim dubokim notama koje umiruju i pozivaju na relaksaciju, meditaciju, san. Svako od ovih 6 ulja ima svojstva koja nam pomažu u svakodnevnom životu – kako u kući, tako na poslu. Ako želite da saznate više o njima, biće mi drago da vas vidim na narednoj radionici! Kao i svaki put, dobićete jedno ulje na poklon, kao i skriptu. 

Adresa: u Zemunu: Bačka 35/V sprat, stan 15, desno iz lifta, Kisić.
Cena: 2.500 dinara

Za Blisovce specijalni popust!!!

Svako dobro i radujem se druženju sa vama!

Tamara Radenković

  • Aromaterapeut Reiki Master III nivo
  • Sertifikovani sistemski terapeut porodičnih konstelacija
  • Praktičar tehnike isceljenja vremenske linije (Time Line Healing)
  • Rad sa anđelima

063/805 6664

www.facebook.com/AromaterapijaSaTamarom

Meditacija umirivanja uma, sredom od 18:30h

Meditacija koju danas možete naučiti je Shine meditacija i ona služi da se naš um umiri. Koncentracija je na dah i radi se u ciklusima. Važno je da je telo opušteno ali u ispravnom položaju. Cela meditacija traje otprilike 45 min i to sa tri pauze između ciklusa. Ulaz je slobodan uz predhodnu prijavu u inbox. Meditacije se održavaju svake srede u studiju Bliss u organizaciji #BodhiPathBelgrade. Dobrodošli

Aromatherapy

Dragi SVI,
Na sledećoj radionici u subotu 11. januara ćemo naučiti puno korisnih stvari i dodatno unaprediti kvalitet svog života! Ne samo što ćemo ukratko obnoviti gradivo i proći kroz najvažnija ulja o kojima sam već pričala nego ćemo naučiti o neverovatnim svojstvima šest novih eteričnih ulja – matičnjak, kamilica, grejpfrut, bergamot, izop i sandalovina. Matičnjak i kamilica su svima poznati kao čajevi, ali njihova svojstva u vidu eteričnog ulja su mnogo dublja, neguju nas i umiruju. Grejpfrut je prirodni anti-depresev ali ima i mnoge druge osobine koje će nam dobro doći u ovim hladnim zimskim danima, u borbi protiv virusa i infekcija. Bergamot očarava svojim takođe citrusnim notama, osvežava i čisti na više nivoa . Izop (u narodu Miloduh) je manje poznat iako dolazi sa naših prostora (baš kao i prva dva ulja!) ali je izuzetno dobar za mentalni zamor, takođe deluje anti-depresivno. Sandalovina je svima poznata po svojiim dubokim notama koje umiruju i pozivaju na relaksaciju, meditaciju, san. Svako od ovih 6 ulja ima svojstva koja nam pomažu u svakodnevnom životu – kako u kući, tako na poslu. Ako želite da saznate više o njima, biće mi drago da vas vidim na narednoj radionici! Kao i svaki put, dobićete jedno ulje na poklon, kao i skriptu. 

Adresa: Jezgro, Vase Pelagića 21, Senjak

Vreme: u subotu 11. januara od 10-13h

Cena: 2.000 dinara

Svako dobro i radujem se druženju sa vama!


Kako doći u Jezgro, Vase Pelagića 21 na Senjaku:

Najbliže stajalište javnog prevoza sa velikim brojem linija je kod Beogradskog Sajma. Odatle se penjete desetak minuta peške. Do Jezgra može da se dodje iz pravca Sajma pa stepenicama ka Senjaku i onda malo nagore pored male pumpe Art pa ukoso prekoputa. Jezgro je pored ambasade Tunisa. Pored ovoga ima i linija gradskog saobraćaja koje prolaze kroz ulicu Vase Pelagića. Recimo linija gradskog saobraćaja broj 44 ima polaske sa Dunav stanice na dvadesetak minuta i ima stajalište nedaleko od mesta sastanka. Čini mi se da prolazi i neki mini bus 34. Može da se dodje i trolejbusom do Ruda i Hajd parka (40, 41?), trole koje idu ka Dedinju i Banjici i onda se spuštaju par ulica ka Senjaku.Može i do Mostarske petlje, sa autoputa i odatle peške ili jedna stanica tramvaja 3, a nekada 12,13 za koje ne znam da li su u funkciji i kuda idu. Jezgro je ispod Likovne akademije i Manastira Vavedenje.***parking besplatan. Ako dolazite automobilom najbliži dozvoljeni parking je u Vase Pelagića 50-tak metara uzbrdo, pored parka. Molimo vas da se ne parkirate auto ispred ambasada i garaža u komšiluku!

Tamara Radenković

  • Aromaterapeut Reiki Master III nivo
  • Sertifikovani sistemski terapeut porodičnih konstelacija
  • Praktičar tehnike isceljenja vremenske linije (Time Line Healing)
  • Rad sa anđelima

063/805 6664

www.facebook.com/AromaterapijaSaTamarom